Werkwijze zwembad aanleggen

Een zwembad in de tuin laten aanleggen is een veelomvattende klus en niet iets wat u zelf eenvoudig doet. Gelukkig hoeft dat ook niet. Als u een zwembad bij Revis zwembaden neemt, verzorgen wij ook de aanleg.

Het aanleggen van het zwembad heeft echter wel wat voeten in de aarde en het is daarom goed voor u om te weten welke stappen er worden doorlopen. Zo bent u goed voorbereid en weet u wat er gaat komen. Waar nodig kunt u dan de nodige voorbereidingen treffen.

Zwembad aanleggen werkwijze

Stap 1: De juiste plek kiezen

Nadat u de beslissing heeft genomen om een zwembad te nemen is de eerste stap om de geschikte plek in uw tuin te vinden. Belangrijk om hierin mee te nemen is om een locatie te kiezen die veel zonuren heeft. Zo kunt u het zwembad optimaal benutten.

Afhankelijk van of u het zwembad graag in het zicht wilt plaatsen of juist niet, is de plaats in uw tuin ook erg belangrijk. Vindt u het zwembad luxueus en sierlijk staan, dan kunt u er voor kiezen het prominenter in het midden van de tuin te plaatsen. Wilt u het juist wat meer uit het zicht, dan is een hoek van de tuin een meer geschikte plek.

Een laatste punt om rekening mee te houden bij de plaatsing is of er een toereikende stroomvoorziening is, of naartoe kan worden gebouwd.

 

Stap 2: Zwembad materiaal kiezen

Nadat u de perfecte plek in uw tuin heeft gevonden, is het zaak om het juiste materiaal te kiezen. Revis zwembaden bouwt zwembaden van verschillende materialen en elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken.

Zo is een polypropyleen zwembad het meest populaire zwembad die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. RVS zwembaden geven een nog luxere uitstraling door de chique grijze kleur die glinstert in het zonlicht.

Een nieuw materiaal wat in opkomst is, is HDPE. HDPE zwembaden lijken erg op pp zwembaden, echter is het materiaal nog flexibeler waardoor er meer mogelijk is qua vormen.

Weet u (nog) niet welk materiaal voor u het meest geschikt is, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag over het juiste zwembad. Ook kunnen we eventueel meer toelichting geven op de kosten van een zwembad.

 

Stap 3: Offerte aanvragen

Als u eenmaal hebt besloten welk materiaal u wilt, kunt u een offerte aanvragen door contact met ons op te nemen. Nadat we uw wensen in kaart hebben gebracht bieden wij u zo snel mogelijk een offerte aan.

 

Stap 4: Ontwerp

Na uw akkoord op de offerte starten wij direct met het maken van een ontwerp. Ook wanneer u kiest voor een zogenaamd monoblock, een prefab model, maken we voor u een ontwerp. Hoewel de maten van een prefab zwembad namelijk vastleggen, kunt u middels het ontwerp zien hoe het gaat staan in de tuin. Door het definitieve karakter van het zwembad in de tuin, is het belangrijk ook bij een prefab model een goed ontwerp te maken.

Wanneer u kiest voor een zwembad op maat komt er bij het ontwerp nog wat meer bij kijken. Rekening houdend met de door u doorgegeven ideeën, ontwerpen we uw zwembad helemaal vanaf scratch.

Na afronding van het ontwerp presenteren we deze aan u voor een akkoord. Pas na uw bevestiging gaan we verder naar de volgende stap.

 

Stap 5: De aanleg van het zwembad

De volgende stap is de aanleg van het zwembad in uw tuin. De vorige vier fasen waren allemaal stappen in het voortraject voor het aanleggen, maar bij deze stap gaan we echt over op het installeren van uw zwembad. De stap kan opgedeeld worden in de volgende substappen:

  1. Uitgraven van het gat voor het zwembad. (Als u een zwembad binnen wilt, maken wij een gat in uw vloer.)
  2. Storten van een solide ondervloer van beton
  3. Plaatsen van de kuip Installeren van techniek, inclusief leidingen
  4. Afdichten van het gat en de rand rondom het zwembad
  5. Aansluiten en testen van de technische installatie

Na deze stap is het zwembad in principe klaar voor gebruik. Door alle werkzaamheden is de tuin rondom het zwembad echter nog moeilijk begaanbaar. Dit is dan ook het moment om de tuin rondom aan te laten leggen. Dit kunt u zelf doen, of u kunt hiervoor een hovenier inschakelen.

Werkwijze zwembad in de tuin aanleggen

Stap 6: Installeren poolcover of overkapping

Hoewel het zwembad na stap vijf klaar is voor gebruik, adviseren wij te allen tijde gebruik te maken van een poolcover of overkapping. Niet alleen staat een lamellen zwembadafdekking of overkapping erg luxe, het beschermt uw zwembad ook tegen vuilinval. Voor alle voordelen adviseren wij u de pagina voor lamellen zwembadafdekkingen of een overkapping door te nemen.

Als u meteen al heeft besloten om samen met het zwembad een afdekking of overkapping te nemen, adviseren wij om deze meteen in de offerte op te laten nemen. Doordat er een aantal weken overheen gaan voordat de producten gemaakt zijn, weet u zo zeker dat uw zwembad beschermer meteen geïnstalleerd kan worden nadat het zwembad geplaatst is. Daarmee voorkomt u bovendien dat u de tuin twee keer moet aanpakken.

Stap 7: Onderhoud

De laatste stap zorgt vooral voor behoud van het zwembad op lange termijn. Door goed onderhoud te doen, wordt uw investering een duurzame investering waar u lang van kunt genieten.

Goed onderhoud van het zwembad is essentieel. Door het zwembadwater schoon te houden, kunt u zorgeloos genieten van zwemmen in uw tuin. Het schoonhouden van de bodem en wanden van het zwembad doet u eenvoudig met een zwembadrobot. Natuurlijk kunt u dit ook handmatig doen, maar we kunnen ons voorstellen dat u zich liever van het gemak van een robot bedient.

Ook de rest van het onderhoud van het zwembad kunt u laten doen. U moet hierbij denken aan hulp bij storingen van de installatie, het op peil houden van de waterkwaliteit en reiniging van het zwembad en leidingen.

Tot slot

Soms is het nodig om voor een zwembad in de tuin een vergunning aan te vragen bij uw gemeente. Hoewel dit in de meeste gevallen niet nodig is, raden wij u te allen tijde aan om dit voor de zekerheid te controleren bij uw gemeente. Zo voorkomt u vervelende verrassingen achteraf.

Het Helmhout 71
9206 AZ Drachten
T +31 (0) 512-550131
info@soldeck.nl

Maandag - vrijdag: op afspraak
Zaterdag: uitsluitend op afspraak

Cookieverklaring
Privacyverklaring