Lamellendek zwembad

WAAROM KIEZEN VOOR EEN SOLDECK ZWEMBAD AFDEKKING

Met een Soldeck lamellendek voor uw zwembad verzekert u zich van optimaal zwemplezier. Met het automatische oprolsysteem van de lamellen is uw zwembad in een handomdraai klaar om gebruikt te worden. Het polycarbonaat solar lamellendek zorgt ervoor dat uw zwembad schoon en goed op temperatuur blijft. Zoekt u als verkoper van zwembadafdekkingen een partner voor hoogwaardige lamellendekken? Dan bent u bij Soldeck aan het juiste adres. Wij bieden lamellen voor elk zwembad, doordat we ze op maat maken. In onze eigen productiehal maken we de afdekkingen zoals u, of uw klanten ze willen. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op, of lees hieronder verder, zodat we u alles kunnen vertellen over onze unieke en hoogwaardige zwembad lamellen.

CONTACT OPNEMEN

Wat is een lamellendek zwembad?

Een lamellendek voor uw zwembad is een luxe afdekking die u van optimaal comfort voorziet als het gaat om het onderhoud en het gebruik van uw zwembad. Het lamellendek wordt ook wel zwembad rolluik of zwembad roldek genoemd en bestaat uit aanelkaar gekoppelde lamellen die ten opzichte van elkaar scharnieren wanneer ze opgerold worden. De lamellen bestaan uit holle, polycarbonaat latten die samen het lamellendek vormen. Door de holle constructie van de lamellen krijgt het dek een groot drijfvermogen en blijft het dek op het wateroppervlak drijven.

Verschillende varianten van het Soldeck lamellendek voor zwembaden

Soldeck produceert drie varianten lamellendekken voor zwembaden waaruit u en uw klanten kunnen kiezen. Met deze drie varianten kunnen uw klanten de perfecte poolcover kiezen, die past bij hun zwembad Soldeck produceert de volgende varianten lamellendekken:

  1. Polycarbonaat transparante lamellen: geschikt voor binnenzwembaden, waar afkoeling van het water geen rol speelt.
  2. Polycarbonaat solar lamellen: Geschikt voor buiten. Isoleren de warmte van de zon in de holle lamellen, waardoor uw zwembadwater warm blijft.
  3. Polycarbonaat solar metallic grijze lamellen: Ook de grijze solar lamellen isoleren de warmte van de zon. De grijze kleur van de lamellen zijn neutraler en laten het zwembad daardoor minder opvallen in uw tuin.

Kleuren zwembad lamellendek

De verschillende varianten roldekken van Soldeck komen tevens in verschillende kleuren. Deels komt dit omdat de verschillende kleuren een functie hebben, maar het geeft u ook de mogelijkheid om de kleur te kiezen die u het beste bij uw tuin vindt passen.

Transparante lamellen

De transparante lamellen hebben een (licht) blauwe uitstraling. Het is de natuurlijke kleur van het transparant polycarbonaat en past goed bij de kleur van het water. Doordat de lamellen én transparant zijn én matchen met de kleur van het water, vallen de lamellen minder op wanneer ze over het water uitgerold zijn.

Solar lamellen

De solar lamellen zijn grijs gekleurd en geven een neutrale uitstraling. Wanneer uw terras rondom het zwembad is betegeld met grijze tegels is dit een goede keus, omdat het een strak en stijlvol geheel wordt.

Solar lamellen metallic grijs

Als laatste bieden we metallic grijze lamellen aan. Ook deze lamellen hebben een zogenaamde solar functie (oftewel ze isoleren de warmte van de zon), maar zijn gecoat met een metallic grijze kleur. Hoewel het een kwestie van voorkeur is, geven veel mensen de voorkeur aan deze lamellen, omdat ze een nog meer luxe uitstraling geven. Ook passen ze goed bij grijze natuursteen tegels die vaak worden gebruikt voor het terras rondom een zwembad.

 

VRAAG OFFERTE AAN

 

Automatisch oprolsysteem van het lamellendek over het zwembad voor optimaal genot

Wanneer u kiest voor een lamellendek als zwembad bescherming, wilt u, begrijpelijkerwijs, zo weinig mogelijk moeite doen om er gebruik van te maken. Dat wil zeggen: de lamellen van het water verwijderen moet makkelijk gaan, zodat u snel kunt ontspannen in uw zwembad. Daarom wordt het lamellendek geleverd met een automatisch oprolsysteem. Met een druk op de knop rolt de afdekking op en is het zwembad klaar voor gebruik. Het afdekken van het zwembad nadat u uit bent gezwommen gaat overigens met hetzelfde gemak.

Ingebouwd oprolsysteem

De zwembadlamellen kunnen worden geleverd met een ingebouwd oprolsysteem, wat zorgt voor een net en mooi afgewerkt geheel. Met een inbouw lamellenafdekking geeft u uw tuin de nette en luxe afwerking die hij verdiend, zonder in te leveren op comfort. Sterker nog, doordat het lamellendek voor het zwembad ingebouwd is heeft u minder werk van het onderhoud. Doordat het oprolsysteem is weggewerkt vangt het namelijk minder zand en vuil.

 

Een zwembad met een lamellendek blijft schoon

De grootste reden voor de behoefte naar een lamellendek, of een zwembadafdekking in het algemeen, is om het zwembad schoon te houden. Doordat wij de lamellendekken precies op maat maken, krijgt vuil geen kans om in het zwembad te waaien. Helemaal in combinatie met een goede zwembadfilter, zorgt het lamellendek ervoor dat het zwembad ten allen tijde schoon blijft. Bladeren en takjes zullen op de afdekking vallen, zodat u ze makkelijk kunt verwijderen voordat ze in het water terechtkomen.

 

Solar lamellen voor het zwembad houden de watertemperatuur aangenaam

Een lamellendek is een aaneenschakelijk van vele lamellen die ook wel solar lamellen worden genoemd. Uw zwembad geniet met solar lamellen niet alleen van het feit dat het water schoon blijft, maar ook van het feit dat de holle lamellen de warmte van de zon isoleren. Hier komt de naam ‘solar’ dan ook vandaan. Het warme water voelt bovendien niet alleen aangenaam aan wanneer u een duik neemt in het zwembad, het zorgt ook voor een aangename besparing op energiekosten. Door de isolerende werking van de holle lamellen verbruikt u namelijk veel minder energie die ervoor moet zorgen dat het water op de gewenste temperatuur blijft.

Verder geeft het lamellendek uw zwembad een mooi aanzicht wanneer het niet wordt gebruikt. Het strakke en op maat gemaakte design bedekt de blauwe oase in uw tuin netjes wanneer u het niet gebruikt. De grijs uitstralende lamellen zorgen ervoor dat het zwembad niet onnatuurlijk in het oog springt.

 

Polycarbonaat lamellen: veilig én sterk

Een ander bijkomend voordeel van het lamellendek voor op het zwembad is dat ze een zeer sterk drijfvermogen hebben door de holle structuur van de lamellen. Ontstaat er een situatie waardoor er iemand in het water valt, dan is het fijn om te weten dat de lamellen voor een stukje extra veiligheid zorgen.

Doordat de lamellen bovendien zijn gemaakt van sterk polycarbonaat, hoeft u niet bang te zijn dat ze breken wanneer er iemand op valt. Ook wanneer er takken of andere voorwerpen in het zwembad waaien, is het lamellendek bestand tegen een stootje.

 

Wat is polycarbonaat?

Polycarbonaat is een duurzaam soort kunststof met een zeer hoge slagvastheid en heeft een hoge mechanische belastbaarheid. Met andere woorden: polycarbonaat zwembad lamellen zijn hufterproof omdat ze goed tegen een stootje kunnen. Het is tevens een beter alternatief voor PVC, ook een kunststofsoort die wordt gebruikt voor dergelijke roldekken. Polycarbonaat onderscheid zich ten opzichte van PVC door de volgende kenmerken:

  • Het is duurzamer dan PVC (volledig recyclebaar).
  • Het glanst meer, wat een luxere uitstraling geeft.
  • Het is transparanter dan PVC, wat een meer natuurlijke uitstraling geeft omdat het water beter zichtbaar is.
  • Het is sterker dan PVC.

Twijfelt u tussen een PVC en een polycarbonaat afdekking, dan is polycarbonaat de betere keuze. Hoewel de aanvankelijke investering iets groter is, kan dit alsnog uit omdat het een duurzamer materiaal is waar u langer mee kunt.

LAMELLENDEK OP MAAT AANVRAGEN

 

Waarom een lamellendek over het zwembad een goede investering is

Een lamellendek voor uw zwembad is een waardevolle investering om de reeds genoemde redenen. Zo kunnen we ons voorstellen dat u een afdekking voor uw zwembad aanschaft met het oog op hygiëne, maar ook met het oog op energiebesparing en veiligheid.

De solar lamellen zorgen er daarnaast ook nog voor dat er minder algen zullen groeien in uw zwembad. Dit scheelt u niet alleen een hoop onderhoud, maar het voorkomt ook dat u onnodig veel chemicaliën moet gebruiken om het water helder en schoon te houden.

Een ander voordeel van een goede afdekking en het schoon- en warmhouden van uw zwembad en zwembadwater, is dat u het zwemseizoen (iets) kunt verlengen. Ideaal, wanneer u in oktober nog graag wilt zwemmen, terwijl u normaal gesproken in die maand het zwembad al winterklaar heeft gemaakt.

Kortom, een lamellendek is een waardevolle investering voor iedereen die thuis een zwembad heeft, zowel vanuit hygiënisch perspectief als ook vanuit economisch en duurzaamheidsperspectief.

 

Solar lamellen op maat gemaakt

De kracht van onze zwembad lamellendekken van polycarbonaat is dat we ze volledig op maat kunnen maken. Heeft u klanten met op maat gemaakte zwembaden? Dan vraagt dit ook om maatwerk lamellen.

Doordat wij de afdekkingen volledig in eigen beheer maken, kunt u bij ons elke wens met betrekking tot maten neerleggen. Een op maat gemaakt lamellendek voor een zwembad ziet er niet alleen erg strak en verzorgd uit, het zorgt ook voor een optimale bescherming van uw zwembadwater tegen viezigheid. Het is bovendien mogelijk om de lamellen binnen 15 werkdagen te leveren.

 

Zwembad lamellendek laten installeren

Soldeck maakt zwembadlamellen voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Als particulier is het goed denkbaar dat u niet in staat bent om de afdekking zelf te installeren. Dit omdat u niet beschikt over het juiste gereedschap en kennis. Geen probleem! Naast dat wij uw oprolbare afdekking op maat leveren, installeren wij de afdekking ook graag voor u. Voor het afleveren van de afdekking kunnen we hierover afspraken met u maken.

 

Zwembad lamellen vervangen

Doordat het lamellendek uit afzonderlijke lamellen bestaan, is het mogelijk om de lamellen te vervangen wanneer ze, in uitzonderlijke gevallen, toch kapotgaan. Vooropgesteld dat de polycarbonaat lamellen erg sterk zijn, kan het desondanks voorkomen dat één of meerdere lamellen in het verloop van de tijd kapot gaan. In dat geval is het goed om te weten dat u niet een compleet nieuwe afdekking nodig heeft, want wij kunnen voor u de zwembad lamellen vervangen.

Samenwerken met Soldeck en ons zwembad lamellendek opnemen in uw assortiment?

Verkoopt u zwembaden, zwembaden op maat, of accessoires voor privé zwembaden? Of passen onze zwembad lamellendekken binnen het aanbod richting uw doelgroep? Neem dan contact met ons op, zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken.

Heeft u nog vragen, of wilt u meer weten over onze solar lamellen? Neem ook dan contact met ons op. Wij vertellen u graag alles over de verschillende varianten lamellen.

U kunt ook direct een offerte opvragen waarin u uw wensen aangeeft, zodat we u direct een prijs kunnen geven voor een maatwerk lamellendek.

 

Zwembad lamellendek bestellen bij Soldeck

Bent u geïnteresseerd geraakt in Soldeck en ons solardek voor uw zwembad? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan door ons een bericht te sturen via de contactpagina. In het bericht kunt u uw wensen noteren en vervolgens nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om verdere details te bespreken. Horen we snel van u?

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Helmhout 71
9206 AZ Drachten
T +31 (0) 512-550131
info@soldeck.nl

Maandag - vrijdag: op afspraak
Zaterdag: uitsluitend op afspraak

Cookieverklaring
Privacyverklaring