Hoogwaardig lamellendek voor een zwembad

Lamellendek voor zwembaden uit Nederland

Lamellendek zwembad

Met een Soldeck lamellendek voor uw zwembad verzekert u zich van optimaal zwemplezier. Met het automatische oprolsysteem van de lamellen is uw zwembad in een handomdraai klaar om gebruikt te worden. Het polycarbonaat solar lamellendek zorgt ervoor dat uw zwembad schoon en goed op temperatuur blijft. Zoekt u als verkoper van zwembadafdekkingen een partner voor hoogwaardige lamellendekken? Dan bent u bij Soldeck aan het juiste adres. Wij bieden lamellen voor elk zwembad, doordat we ze op maat maken. In onze eigen productiehal maken we de afdekkingen zoals u, of uw klanten ze willen. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op, of lees hieronder verder, zodat we u alles kunnen vertellen over onze unieke en hoogwaardige zwembad lamellen.

Bent u op zoek naar een nieuwe afdekking voor een zwembad bij uw vakantiehuis, recreatiepark, camping of andere locatie? Vele bedrijven in binnen- en buitenland gingen u al voor. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Offerte of advies aanvragen

De voordelen van een lamellendek voor uw zwembad

Zwembadlamellen zwembad
 • Keuze uit drie verschillende lamellendekken: polycarbonaat solar, polycarbonaat transparant of polycarbonaat solar metalic grijs;
 • Beschermt uw zwembad tegen vuil;
 • Groot drijfvermogen, waardoor de afdekking zorgt voor extra veiligheid;
 • Op maat te maken;
 • U bespaart energie door de isolerende werking van het lamellendek;
 • Het lamellendek voor uw zwembad wordt geleverd met een automatisch oprolsysteem;
 • 3 jaar garantie op elektronische apparatuur;
 • 5 jaar garantie op alle polycarbonaat lamellen;
 • Snelle levering mogelijk.

Nieuwbouw

Eind 2022 zijn we voornemens om afscheid te nemen van onze huidige fabriek aan het Helmhout in Drachten en verhuizen we naar onze nieuwe locatie in Drachten. Dit nieuwe pand biedt veel meer ruimte voor de (door)ontwikkeling van onze zwembaden en poolcovers.

Polypropyleen zwembaden en zwembad onderhoud

Ook voor aanleg en onderhoud van uw zwembad

Naast Soldeck solar zwembadlamellen produceren en leveren wij ook topkwaliteit zwembaden. Om de levensduur van onze zwembaden en producten te optimaliseren verzorgt onze technische dienst, Soltech, zwembadonderhoud en reparaties.

Door onze jarenlange ervaring garanderen wij oprolbare solar afdekkingen van de hoogste kwaliteit. Zo weet u zeker dat u een duurzame investering doet. 

Verschillende varianten van het Soldeck lamellendek voor zwembaden

Soldeck produceert drie varianten lamellendekken voor zwembaden waaruit u en uw klanten kunnen kiezen. Met deze drie varianten kunnen uw klanten de perfecte poolcover kiezen, die past bij hun zwembad Soldeck produceert de volgende varianten lamellendekken:

 • Polycarbonaat transparante lamellen: geschikt voor binnenzwembaden, waar afkoeling van het water geen rol speelt.
 • Polycarbonaat solar lamellen: Geschikt voor buiten. Isoleren de warmte van de zon in de holle lamellen, waardoor uw zwembadwater warm blijft.
 • Polycarbonaat solar metallic grijze lamellen: Ook de grijze solar lamellen isoleren de warmte van de zon. De grijze kleur van de lamellen zijn neutraler en laten het zwembad daardoor minder opvallen in uw tuin.

Automatisch oprolsysteem van het lamellendek over het zwembad voor optimaal genot

Wanneer u kiest voor een lamellendek als zwembad bescherming, wilt u, begrijpelijkerwijs, zo weinig mogelijk moeite doen om er gebruik van te maken. Dat wil zeggen: de lamellen van het water verwijderen moet makkelijk gaan, zodat u snel kunt ontspannen in uw zwembad. Daarom wordt het lamellendek geleverd met een automatisch oprolsysteem. Met een druk op de knop rolt de afdekking op en is het zwembad klaar voor gebruik. Het afdekken van het zwembad nadat u uit bent gezwommen gaat overigens met hetzelfde gemak.

Een zwembad met een lamellendek blijft schoon

De grootste reden voor de behoefte naar een lamellendek, of een zwembadafdekking in het algemeen, is om het zwembad schoon te houden. Doordat wij de lamellendekken precies op maat maken, krijgt vuil geen kans om in het zwembad te waaien. Helemaal in combinatie met een goede zwembadfilter, zorgt het lamellendek ervoor dat het zwembad ten allen tijde schoon blijft. Bladeren en takjes zullen op de afdekking vallen, zodat u ze makkelijk kunt verwijderen voordat ze in het water terechtkomen.

Solar lamellen voor het zwembad houden de watertemperatuur aangenaam

Een lamellendek is een aaneenschakelijk van vele lamellen die ook wel solar lamellen worden genoemd. Uw zwembad geniet met solar lamellen niet alleen van het feit dat het water schoon blijft, maar ook van het feit dat de holle lamellen de warmte van de zon isoleren. Hier komt de naam ‘solar’ dan ook vandaan. Het warme water voelt bovendien niet alleen aangenaam aan wanneer u een duik neemt in het zwembad, het zorgt ook voor een aangename besparing op energiekosten. Door de isolerende werking van de holle lamellen verbruikt u namelijk veel minder energie die ervoor moet zorgen dat het water op de gewenste temperatuur blijft.

Verder geeft het lamellendek uw zwembad een mooi aanzicht wanneer het niet wordt gebruikt. Het strakke en op maat gemaakte design bedekt de blauwe oase in uw tuin netjes wanneer u het niet gebruikt. De grijs uitstralende lamellen zorgen ervoor dat het zwembad niet onnatuurlijk in het oog springt.

Polycarbonaat lamellen: veilig én sterk

Een ander bijkomend voordeel van het lamellendek voor op het zwembad is dat ze een zeer sterk drijfvermogen hebben door de holle structuur van de lamellen. Ontstaat er een situatie waardoor er iemand in het water valt, dan is het fijn om te weten dat de lamellen voor een stukje extra veiligheid zorgen.

Doordat de lamellen bovendien zijn gemaakt van sterk polycarbonaat, hoeft u niet bang te zijn dat ze breken wanneer er iemand op valt. Ook wanneer er takken of andere voorwerpen in het zwembad waaien, is het lamellendek bestand tegen een stootje.

Waarom een lamellendek over het zwembad een goede investering is

Een lamellendek voor uw zwembad is een waardevolle investering om de reeds genoemde redenen. Zo kunnen we ons voorstellen dat u een afdekking voor uw zwembad aanschaft met het oog op hygiëne, maar ook met het oog op energiebesparing en veiligheid.

De solar lamellen zorgen er daarnaast ook nog voor dat er minder algen zullen groeien in uw zwembad. Dit scheelt u niet alleen een hoop onderhoud, maar het voorkomt ook dat u onnodig veel chemicaliën moet gebruiken om het water helder en schoon te houden.

Kortom, een lamellendek is een waardevolle investering voor iedereen die thuis een zwembad heeft, zowel vanuit hygiënisch perspectief als ook vanuit economisch en duurzaamheidsperspectief.

Solar lamellen op maat gemaakt

De kracht van onze zwembad lamellendekken van polycarbonaat is dat we ze volledig op maat kunnen maken. Heeft u klanten met op maat gemaakte zwembaden? Dan vraagt dit ook om maatwerk lamellen.

Doordat wij de afdekkingen volledig in eigen beheer maken, kunt u bij ons elke wens met betrekking tot maten neerleggen. Een op maat gemaakt lamellendek voor een zwembad ziet er niet alleen erg strak en verzorgd uit, het zorgt ook voor een optimale bescherming van uw zwembadwater tegen viezigheid. We kunnen bovendien de lamellen binnen 15 werkdagen leveren.

Samenwerken met Soldeck en ons zwembad lamellendek opnemen in uw assortiment?

Verkoopt u zwembaden, zwembaden op maat, of accessoires voor privé zwembaden? Of passen onze zwembad lamellendekken binnen het aanbod richting uw doelgroep? Neem dan contact met ons op, zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken.

Heeft u nog vragen, of wilt u meer weten over onze solar lamellen? Neem ook dan contact met ons op. Wij vertellen u graag alles over de verschillende varianten lamellen.

U kunt ook direct een offerte opvragen waarin u uw wensen aangeeft, zodat we u direct een prijs kunnen geven voor een maatwerk lamellendek.

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Het Helmhout 71
9206 AZ Drachten
T +31 (0) 512-550131
info@soldeck.nl

Maandag - vrijdag: op afspraak
Zaterdag: uitsluitend op afspraak